Ποιοί/ές είμαστε

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ραφήνας δημιουργήθηκε με αφορμή τα γεγονότα καταστολής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και πάνω στην ανάγκη που έχουμε να αντισταθούμε στην συνολική επίθεση στις ζωές μας. Εμείς ζούμε και αναπνέουμε στη Ραφήνα και άρα εμείς πρέπει να αποφασίζουμε για αυτήν.

Είμαστε κάτοικοι της περιοχής, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και όλοι/όλες ισότιμα μπορούν να έρθουν για να συζητήσουμε και να διεκδικήσουμε από κοινού τα θέματα της περιοχής μας και συνολικά. Καθώς μας ενώνει η κοινή αντίληψη για τη δύναμη της συλλογικής δράσης και την ανάγκη της αλληλεγγύης, λειτουργούμε με όρους ισότητας και οριζοντιότητας και άρα είμαστε εξ ορισμού ενάντια στον φασισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή καταπίεσης.

Ειδικά σε μια περιοχή που τοπική εξουσία και μέσα προσπαθούν να εδραιώσουν μια άλλη δικιά τους, ζοφερή για εμάς, πραγματικότητα, εμείς προτάσσουμε την ενημέρωση ενάντια στην παραπληροφόρηση και την φίμωση.

Γι αυτό ακριβώς παλεύουμε για όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν, από το θέμα των ΚΤΕΛ και του αγώνα για δημόσιες και δωρεάν μετακινήσεις, την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων, τη λεηλασία του περιβάλλοντος στο όνομα της ανάπτυξης (επέκταση του λιμανιού, καταστροφή των ρεμάτων, επέκταση πολεοδομικών σχεδίων εις βάρος των δασών, εμπορευματοποίηση του παραλιακού μετώπου, ΧΥΤΑ και καύση σκουπιδιών κ.λπ.), μέχρι την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας απ’ την κυβέρνηση, με τα απανωτά κλεισίματα και ανοίγματα χωρίς σχέδιο και χωρίς καμία ενίσχυση του ΕΣΥ… μέχρι την επιτήρηση και την καταστολή οποιουδήποτε κοινωνικού αγώνα, διαφορετικής φωνής ή πλέον και μιας απλής βόλτας σε μια πλατεία, αλλά και ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, με τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας και τα τεράστια ποσοστά ανεργίας.

Συνολικά παλεύουμε για τα συμφέροντα των πολλών κι όχι για τα κέρδη των λίγων ή τα συμφέροντα της τοπικής ή κεντρικής εξουσίας.

Αντιστεκόμαστε στην επίθεση που δεχόμαστε γιατί όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!

Ως κάτοικοι που ζούμε στη Ραφήνα, εμείς θα έχουμε το λόγο για τις ζωές μας!

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ραφήνας